Google’s nieuwste versie van de Google Glass: Enterprise Edition

Google is bezig met een nieuwe versie van de Google Glass die gericht is op professioneel gebruik, dat gerucht kwam eerder al naar buiten. Nu is er meer over naar buiten gekomen. Volgens 9to5Google heet de nieuwe versie van de slimme bril Google Glass Enterprise Edition en lijkt hij veel op de Explorer Edition (de eerste versie) van de wearable.

Toch zijn er enkele kleine aanpassingen. Zo heeft hij als extra functionaliteit dat hij opvouwbaar is. Een optie die door veel testers werd aangevraagd. Daarnaast is het prisma waar het scherm inzit groter en is hij robuuster en waterdicht zodat hij op de werkvloer kan overleven.

Een andere essentiële wijziging: er kan niet meer ongezien gefilmd worden. Met de vorige versie van de Google Glass was dit wel mogelijk, maar dat is nu verholpen door een lampje aan de voorkant toe te voegen dat aangaat wanneer er gefilmd wordt.

google-glass-enterprise

De bril maakt net als zijn voorganger draadloos verbinding met een smartphone of wifi en ondersteunt daarbij ook 5Ghz wifi-netwerken. Daarnaast heeft hij de optie om een extra batterij aan de Glass toe te voegen door middel van een magneet. In vergelijking met de vorige editie is de powerknop verplaatst van de binnenkant naar de achterkant.

Hoewel 9to5Google zegt zijn informatie te hebben gehaald uit documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC, heeft Google zelf nog niks officieel aangekondigd.

Naast de Enterprise Edition zou Google nog meer versies van de Google Glass ontwikkelen, waaronder een slimme bril voor sporters.