BMW Connected is jouw persoonlijke assistent in de auto

Autofabrikant BMW heeft een persoonlijke assistent gepresenteerd die het vervoer in je leven centraal staat. Dat deed het automerk op Build 2016, de ontwikkelaarsconferentie van Microsoft. De assistent moet je agenda kunnen beheren, kunnen reageren op de actuele verkeerssituatie en kan de mensen waarmee je een afspraak hebt een melding geven, terwijl hij ook een vrij parkeerplekje voor je zoekt.

Daarbij leert de assistent jou ook steeds beter kennen, waardoor hij behulpzamer wordt en je dus beter kan assisteren. De assistent heet BMW Connected en draait de Open Mobility Cloud, die gebaseerd is op Azure, het cloudplatform van Microsoft.

Met de app BMW Connected wil de autofabrikant naar eigen zeggen beter inspelen op de behoeften van zijn klanten in de digitale wereld. Naast de assistent zet BMW ook op andere vlakken in op deze digitalisering. Zo maakte het begin dit jaar een koppeling met IFTTT en wil het dat je je auto gaat bedienen met gebaren.

BMW Connected is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en werkt op dit moment ook alleen nog voor iPhone-gebruikers.

Eerder maakte Microsoft zelf op zijn ontwikkelaarsconferentie al bekend zijn eigen persoonlijke assistent, Cortana, met centraal te willen stellen in ons leven door hem te laten communiceren met chatbots.