‘Apple wil BMW i3 als basis gebruiken voor eigen auto’

Apple hoopt de BMW i3 te kunnen gebruiken als basis voor de ontwikkeling van de Apple Car. De techgigant zou in 2020 een elektrische auto op de markt willen brengen en zou de steun van de Duitse autofabrikant daarbij goed kunnen gebruiken.

De geruchten over de eerste auto van Apple doen al sinds begin dit jaar de ronde, maar naar nu blijkt zijn de gesprekken hierover al een tijdje terug begonnen. Tim Cook keurde het project vorig jaar definitief goed, zo meldt het Duitse Manager Magazin. Inmiddels werken honderden Apple-werknemers aan het project, terwijl het bedrijf ook diverse kopstukken uit de auto-industrie heeft aangenomen. Daar blijft het vermoedelijk niet bij, want Apple zou BMW willen strikken als partner.

bmw-i3-orange

Cook zou de BMW i3 namelijk willen gebruiken als basis voor de Apple Car en bezocht onlangs zelfs de productiefaciliteiten in Leipzig. Hij zou vooral interesse hebben in het vederlichte, koolstofvezel carrosserie van de auto. De elektrische BMW is verder echter niet vernieuwend genoeg om Apple in één klap een succesvolle autofabrikant te maken. Daar is bijvoorbeeld een veel grotere elektrische range (120 kilometer bij de i3) voor nodig. Daarbij lijkt Tesla een mooi voorbeeld, want de auto’s van Elon Musk zijn wél een volwaardig alternatief voor een benzine-auto.

Het is niet bekend of Apple en BMW daadwerkelijk gaan samenwerken, want de onderhandelingen zouden nog niet zijn afgerond. Dat Cook persoonlijk langs gaat in Leipzig is echter veelzeggend, want daaruit kunnen we opmaken dat hij BMW ziet als een in potentie serieuze partner.