‘Boeing onderhandelt met grote tech-bedrijven over ontwikkeling van satelliet’

Boeing is met grote bedrijven uit de tech-industrie in onderhandeling over de ontwikkeling van een satelliet, zo meldt persbureau Reuters. Volgens het medium zou het bedrijf een satelliet willen ontwikkelen, waarmee de wereldwijde internettoegang sterk wordt verbeterd.

Naar verluid zou het bedrijf op dit moment in onderhandeling zijn met onder meer Google, Amazon, Facebook en Apple. Jim Simpson, Vice President Business Development bij Boeing, geeft aan dat deze bedrijven erop gebrand zijn om de toegang tot het internet wereldwijd uit te breiden. Echter weigert Simpson specifieke details bekend te maken.

De satelliet zou bedrijven in staat moeten stellen om inwoners over de hele wereld te voorzien van een goede internetverbinding. Op dit moment zijn er diverse plekken op aarde, waar inwoners geen toegang hebben tot stabiel en snel internet. De grote tech-bedrijven hebben er veel baat bij om ook deze delen van de aarde van een fatsoenlijke internetverbinding te voorzien, waardoor zij hun marktaandeel kunnen uitbreiden.

Echter brengt de ontwikkeling van een dergelijke satelliet hoge kosten met zich mee, waardoor Boeing zich genoodzaakt voelt om meerdere partijen te betrekken in het proces. Mocht de interesse in een satelliet uitblijven, dan zijn de kosten voor één bedrijf niet rendabel, zo meldt Simpson.

SpaceX

Boeing is overigens niet de eerste die een dergelijk netwerk wil opbouwen om de wereldwijde toegang tot het internet te verbeteren. Eerder meldde SpaceX al dat het 4.000 satellieten in een korte baan om de aarde wil laten zweven. Het netwerk van satellieten zou de globale internettoegang moeten verbeteren, waardoor alle inwoners over een goede internetverbinding beschikken.

Aangezien Google ruim één miljard dollar investeerde in SpaceX, is het nog maar de vraag of het bedrijf ook geïnteresseerd is in een satelliet van Boeing.