Pinterest na nieuwe investeringsronde 11 miljard dollar waard

De sociale netwerksite Pinterest heeft 376 miljoen dollar ontvangen uit een nieuwe investeringsronde, waardoor het bedrijf  geschat wordt op een waarde van 11 miljard dollar, zo meldt de Wall Street Journal.

Het bedrijf heeft maandag diverse documenten ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder, waaruit blijkt dat Pinterest 376 miljoen dollar heeft opgehaald tijdens een investeringsronde. Volgens de documenten zou de investeringsronde zowel huidige als nieuwe investeerders hebben getrokken, maar namen worden niet bekend gemaakt.

De waarde van het bedrijf is door de investeringsronde gestegen met meer dan vijftig procent. Tijdens de laatste investeringsronde, in mei vorig jaar, werd het bedrijf nog geschat op een waarde van vijf miljard. De nieuwe investeringen hebben Pinterest plotsklaps gebombardeerd tot één van de meest waardevolle startups van de wereld, zo meldt Business Insider.

Met een geschatte waarde van elf miljard dollar komt Pinterest in een interessant rijtje van startups terecht. Zo hoeft het bedrijf alleen Xiaomi (46 miljard), Uber (41.2 miljard), Palantir (15 miljard) en Snapchat (eveneens 15 miljard) voor zich te dulden.

Echter lijkt de honger van Pinterest nog niet gestild. Het bedrijf heeft aangegeven de investeringsronde door te zetten, waarmee het bedrijf nogmaals 133 miljoen dollar hoopt op te halen. Hiermee zou het totaal van de investeringsronde op 500 miljoen dollar komen. Met de investeringen wil het bedrijf de sociale netwerksite wereldwijd op de kaart willen zetten.