Boeing patenteert techniek die drones tijdens het vliegen kan opladen

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een interessant patent in handen. De Amerikanen hebben namelijk een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om drones tijdens het vliegen op te laden.

De drone moet hiervoor worden voorzien van een speciale kabel, die verbinding kan maken met energiestations op de grond. Dit is mogelijk zonder de drone eerst te laden landen, dus je kunt gewoon blijven doorvliegen. De techniek is wellicht niet zo interessant voor hobby-vliegers, maar bedrijven als Amazon zouden er zeker wat mee kunnen. Zij willen drones gaan bezorgen om pakketjes te bezorgen en hoe sneller dat kan, hoe beter natuurlijk.

Het is nog niet duidelijk hoe Boeing de techniek in de praktijk wil toepassen, want het is nog altijd noodzakelijk om overal laadstations te bouwen. In de demonstratievideo van PatentYogi zien we een mogelijke oplossing: de gebruiker (in dit geval een pizzeria) kan de laadstations op zijn dak zetten, zodat de drones daar snel opgeladen kunnen worden en vervolgens verder gaan met het bezorgen van pizza’s.