Dit kinderspeelgoed verbrandt in de zon, zodat jij je kids goed insmeert

We weten allemaal dat het slecht is om onbeschermd de zon in te gaan. Toch zie je regelmatig mensen op het strand liggen die roder zijn dan een kreeft. Hoe maak je ook deze mensen duidelijk dat ze behoorlijk ongezond bezig zijn?

Nivea heeft het antwoord: door jong te beginnen met voorlichting. Het bedrijf brengt daarom een pop op de markt die net als echte mensen rood wordt, zodra-ie te lang in de zon heeft gezeten. De pop is namelijk gemaakt van UV-gevoelig materiaal en verbrandt dan ook als je er geen zonnebrandcrème op smeert. De gadget werd getest op het strand van Rio de Janeiro, waar elke dag ontzettend veel mensen van de zon genieten. Met succes, zo liet Nivea Brazilië weten.

“Kinderen zien aan deze pop wat het effect van teveel zon is”, aldus Tatiana Ponce van Nivea. “We willen dan ook investeren in educatie, want we geloven dat we mensen op deze manier het best bewust kunnen maken van het belang van zonnebrandcrème. De Nivea Doll is in onze ogen een innovatief idee, dat het voor ouders makkelijker maakt om kinderen te vertellen dat het belangrijk is om ze in te smeren.”