Boeing werkt aan innovatie die rechtstreeks uit Star Wars komt

Naast vliegtuigen bouwt het Amerikaanse Boeing ook een hele serie militaire voertuigen. Hun nieuwste patent, dat rechtstreeks uit Star Wars lijkt te komen, moet militaire voertuigen beschermen bij aanvallen met een force field. Wow.

Uit het ingediende patent wordt duidelijk dat de technologie niet ontworpen is om te beschermen tegen directe aanvallen, maar eerder bescherming moet bieden tegen de schokgolfen en rondvliegend puin ten gevolge van een nabije aanval.

boeing patent force field

In de praktijk bestaat het systeem uit een sensor die in staat is om een explosie te detecteren en een generator die op basis van die input een oppervlakte rond het voertuig kan voorzien van een elektromagnetisch krachtveld doormiddel van lasers, elektriciteit en microgolven. Het krachtveld zorgt er vervolgens voor dat schokgolven langs het voertuig worden gevoerd.

Door de gebruikte technieken, waarbij de lucht extreem wordt opgewarmd en geïoniseerd, is het krachtveld niet langdurig in te zetten. Die toepassing zou theoretisch wel mogelijk zijn, maar heeft als gevolg dat ook alle licht binnen het krachtveld wordt tegengehouden. Je zou dus geen hand meer voor ogen zien!

Meer uitleg in onderstaande video of in de officiële patentaanvraag.