Met Bond maak je je niet-slimme apparaten in huis slim

Bond

Leuk hoor, al die manieren om de slimme apparaten in je huis te besturen. Maar mijn ventilator is niet slim en veel andere apparaten in mijn huis ook niet. Die kan ik dus niet op afstand besturen met bijvoorbeeld Google Assistent of Amazon Alexa. Tenzij je de Bond in huis haalt. Deze accessoire geeft je oude apparaten namelijk wat functionaliteiten van het Internet of Things.

Met de Bond kun je vrijwel ieder apparaat in je huis besturen met je smartphone, of het nu oud is of niet. Om Bond te gebruiken installeer je simpelweg de app en richt je je oude afstandsbediening op het apparaat tot het licht blauw wordt. Vanaf dan is Bond ook een soort afstandsbediening en kun je een ouder apparaat dus bedienen met je telefoon.

Volgens de website moet het apparaat samenwerken met onder meer een ventilator aan het plafond, de airconditioning, gordijnen met een motor, bevochtigers, ramen met motoren en een elektrische open haard. Als deze apparaten maar een afstandbediening hebben.

Bond luistert

Bond werkt via wifi en heeft daarnaast de mogelijkheid om infrarode signalen en radiofrequenties te gebruiken. Devices die met infrarood werken moeten echter wel in het zicht staan, aangezien het infrarode licht er direct op moet worden geschenen.

Daarnaast is het mogelijk om Bond samen te laten werken met Amazon Alexa, waardoor je dus kan zeggen dat je oude televisie aan moet en het ook gebeurd. Het apparaat “luistert” verder naar je normale afstandsbediening en volgt alle wijzigingen. Handig, want anders wil de app je ventilator straks aanzetten terwijl jij hem uitzette.

De Bond is al te reserveren via de website van de fabrikant. Een unit kost 99 dollar. Er is een mogelijkheid om meerdere units te koppelen, zodat je meerdere kamers kunt besturen.