Verizon krijgt uiteindelijk 350 miljoen dollar korting op Yahoo

Yahoo

De deal is uiteindelijk rond: de Amerikaanse telecomprovider Verizon neemt internetbedrijf Yahoo over voor 4,45 miljard dollar. Dat is ruim 7 procent minder dan de 4,8 miljard dollar die Verizon eigenlijk zou betalen, maar voor Yahoo is het vooral goed nieuws dat de deal überhaupt nog doorgaat.

De deal was al zo goed als rond, toen er plots meerdere grote hacks bekend werden. Eerst bleek dat er een paar jaar geleden gegevens van een half miljard gebruikers waren gestolen. Later bleek dat er zelfs een nog grotere diefstal was geweest van de data van een miljard Yahoo-gebruikers.

Vorige week werd duidelijk dat de deal alsnog door zou gaan met korting. Toen werd er door bronnen nog gesproken over een korting van 250 miljoen dollar; dat is uiteindelijk dus 350 miljoen dollar geworden. Daarnaast is afgesproken dat eventuele juridische gevolgen van de eerste hacks financieel worden gedeeld door Verizon en het nieuwe bedrijf Altaba. Dat nieuwe bedrijf bestaat uit de bedrijfsonderdelen die Verizon niet overneemt.

De telecomprovider laat weten dat het bedrijf verwacht de overname in het tweede kwartaal van dit jaar officieel af te ronden. Uiteindelijk heeft de overname dan bijna een jaar geduurd, want de eerste overeenkomst werd al op 23 juli 2016 gesloten.