Bouw je eigen GameBoy met een doe-het-zelf pakketje

Tegenwoordig kun je op vrijwel ieder elektronisch apparaat games spelen. Alles is al voorgekauwd en en je hoeft alleen nog maar te consumeren. Heb je echter behoefte aan iets meer diepgang in je spel, probeer dan eens een eigen spelmachine te bouwen!

Met de DIY Gamer kit bouw je je eigen GameBoy-achtige spelcomputer. Het scherm bestaat uit een 8×8 LED matrix display en heeft geen kleur. Er zitten vier knoppen en een buzzer op het apparaat. Het is mogelijk om zelf simpele geluiden toe te voegen aan de verschillende knoppen.

Creatief ontwerper van deze kit Michail Vanis zegt tegen Edge: “We were really inspired by those keyring-sized Game & Watches Nintendo used to make, because [they] stripped everything complicated for a really simple gaming experience.”

The-DIY-Gamer

In het pakket zitten veertig losse onderdelen die je zelf aan elkaar moet solderen. Als de kit in elkaar zit, kun je hem ook zelf programmeren. Met deze kit zijn al spelletjes als een 8-bit Mario en een Snake-spel gemaakt. Met een infrarood-verbinding kun je zelfs tegen je vrienden spelen!

De DIY Gamer kit is afkomstig van Technology Will Save Us, een bedrijf dat mensen wil inspireren om zelf aan de slag te gaan en dingen te leren over technology. TWSU wil mensen van consumenten veranderen in ambachtslieden die op een creatieve manier om kunnen gaan met technologie.

De DIY Gamer kit kost 50 pond, ongeveer 60 euro. De website belooft de Gamer kits nog voor de kerst te kunnen bezorgen.