Bouw thuis je eigen drone van LEGO-blokjes

flybrix-lego-drone

Drones zijn geweldig speelgoed. Het enige probleem is dat ze vaak duur en erg fragiel zijn, waardoor het eerder een speelgoed is voor volwassenen in plaats van voor kinderen. Maar dankzij de build-a-drone kits van Flybrix kunnen kinderen zich nu ook helemaal uitleven met drones. De doe-het-zelf drone van Flybrix bestaat namelijk uit LEGO en is heel tof en leerrijk speelgoed voor kinderen.

Flybrix heeft geen officiële samenwerking met Lego, maar een doe-het-zelf kit komt wel gepaard met onder andere een zak Lego-blokjes, 8 propellors, 8 motors en online instructies om de drone te bouwen. Met deze onderdelen kan je jouw eigen drone bouwen. Het is een lichtgewicht drone en bedoeld om binnenshuis mee te vliegen.

Brokkenpiloot wordt blokkenpiloot

Je hoeft niet bang te zijn om in je huis tegen een muur of ander obstakel te vliegen. Het leukste aan de drone is namelijk dat je zelf na de meest spectaculaire crash in  2 minuten je drone kunt repareren. Zo wordt de meest onhandige piloot misschien wel de beste reparateur.

Je kunt de drone besturen met een bijhorende Android-app, of met een controller. De doe-het-zelf drone kost 149 dollar voor een basispakket (zonder controller) en 189 dollar met de controller erbij. De extra controller maakt de drone wat makkelijker bestuurbaar en kan ongelukken vermijden, maar bij deze drone is het misschien juist leuk om hem tegen een muur aan te vliegen en dan weer met de LEGO-blokjes aan de slag te gaan.