Bowers & Wilkins presenteert slimme draadloze koptelefoon: de PX

Bowers & Wilkins PX

De Britse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins heeft vandaag zijn eerste draadloze noise cancelling-koptelefoon aangekondigd. Het gaat om de PX, die zich op een intelligentie manier aan jouw gedrag moet aanpassen.

De koptelefoon is niet alleen noise cancelling, maar ook nog eens slim. Via sensoren moet je je muziek bijvoorbeeld op een intuïtieve manier kunnen bedienen. Zo gaat de koptelefoon direct aan vanuit de stand-by modus als je hem oppakt, en wordt je muziek direct afgespeeld. Leg je hem weer neer, dan gaat hij terug naar de stand-by modus.

Zit je muziek te luisteren en moet je even een gesprek voeren, dan houdt de koptelefoon hier ook slim rekening mee. Til je een van de oorschelpen omhoog of hang je hem om je nek, dan wordt de muziek automatisch gepauzeerd. Zodra je de PX weer opzet, wordt de muziek weer verder afgespeeld.

Bowers & Wilkins PX

Noise cancelling

De koptelefoon heeft verder noise cancelling, waar je drie instellingen voor hebt. Zo kun je kiezen voor ‘City’, waarbij er verkeersgeluiden doorgelaten worden. Zo kun je veilig fietsen met een muziekje aan, terwijl je de auto achter je nog steeds hoort.

Daarnaast is er de modus ‘Office’, waarbij er stemgeluiden doorgelaten worden. Daardoor kun je je collega’s verstaan als ze tegen je praten. Tot slot is er ‘Flight’, waarmee het geluid van vliegtuigmotoren volledig worden weggefilterd. Alle modi kun je instellen via de PX App. Via die app kun je ook firmware-updates installeren.

Niet geheel onbelangrijk is de accu. Volgens Bowers & Wilkins moet deze voor maar liefst 22 uur aan luisterplezier zorgen als je gebruik maakt van draadloze noise cancelling. Plug je er echter een kabel is, dan gaat hij 33 uur mee.

De PX is vanaf nu te koop in Space Grey of Soft Gold vanaf 399 euro.

Bowers & Wilkins PX