Tegenslag voor Tesla: er zijn pas 260 Tesla Model 3’s geproduceerd

Tesla Model 3

Tesla was van plan om dit jaar nog 20.000 Model 3’s te produceren. Maar in het afgelopen kwartaal zijn er pas 260 exemplaren van de nieuwste auto van de fabrikant gebouwd. Het bedrijf wijt dit aan problemen bij de productie, zo is te lezen in een verklaring.

Volgens het bedrijf is er in de fabrieken in Californië en Nevada wel genoeg capaciteit om de auto’s en de batterijen te produceren. Maar bij een aantal systemen duurt het langer dan verwacht om ze operationeel te krijgen. Toch zijn er geen “fundamentele problemen” met de productie van de auto, benadrukt Tesla. “We hebben er vertrouwen in dat we dit op korte termijn kunnen oplossen.”

Tesla zal er in ieder geval de schouders onder moeten zetten. De Model 3 werd namelijk in juli geïntroduceerd en aan het einde van augustus waren er al 455.000 bestellingen.

Laatste 3 maanden

Tesla verwacht echter dat de productie in de tweede helft van dit jaar het beter gaat doen. Het bedrijf stelt zelfs dat de verwachtingen die in juli werden uitgesproken overtroffen kunnen worden.

Maar de fabrikant heeft een wat minder verleden als het gaat om het halen van zijn eigen verwachtingen. Zo verwachtte Tesla in april, mei en juni 23.000 auto’s van de band te laten rollen, terwijl het er 22.000 waren.