Pixel 2 en VR: Dit kunnen we morgen verwachten tijdens het Google-evenement

Google gaat morgen een aantal nieuwe apparaten introduceren tijdens zijn hardware-evenement. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het onder meer om een stel nieuwe Pixel-smartphones en een geheel nieuwe Chromebook. Dit is wat je kunt verwachten van het evenement morgen.

De belangrijkste aankondiging van de avond draait waarschijnlijk om de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Dit zijn de opvolgers van Google’s eerste eigen telefoons, die vorig jaar werden geïntroduceerd. In de tussentijd zijn er al flink wat geruchten naar buiten gekomen over de nieuwe toestellen, en zelfs een paar foto’s.

De Pixel 2 XL moet het meest interessant worden. Het toestel moet dunnere schermranden krijgen en een QHD-scherm van Gorilla Glass 5. De camera’s aan de voor- en achterkant moeten optische beeldstabilisatie bevatten. Mogelijk heeft het toestel ook de “knijpbare” zijkanten, die we kennen van de HTC U11. Daarmee kun je in je telefoon knijpen om bepaalde acties uit te voeren, zoals het opstarten van de Google Assistant.

De Pixel 2 wordt iets minder interessant. Hoewel het toestel waarschijnlijk voor een groot deel dezelfde specificaties krijgt als zijn grotere broer, heeft het ook grotere schermranden en een FHD-scherm.

Google Home

Ander paradepaartje van de internetgigant is de Home, de slimme speaker met Assistant. Diverse fabrikanten van slimme speakers hebben de afgelopen tijd nieuwe apparaten gepresenteerd, en Google gaat waarschijnlijk hetzelfde doen. Zo zijn er al geruchten geweest van een miniversie, die moet concurreren met de Amazon Echo Dot.

Virtual reality

Virtual reality kan tegenwoordig echt niet meer ontbreken bij een evenement van Google. Zo zat deze techniek ingebouwd in de Pixel-apparaten en in Android zelf. Volgens geruchten komen er wat updates aan de Daydream VR-headset. De headset zou iets beter worden, maar ook duurder. Wat er precies verandert, weten we echter niet.

Chromebook

Google zou verder werken aan een nieuwe high-end Chromebook. Er zijn al geruchten geweest over een Pixelbook, die qua prijs vergelijkbaar moet worden met een goedkope MacBook. Het apparaat zou ook een stylus meegeleverd krijgen. Verder moet je de laptop kunnen omtoveren naar een tablet, door het scherm te draaien.

Live kijken

Het Google-evenement begint morgen om 18.00 uur (Nederlandse tijd). Het gehele event kun je in de livestream hieronder bekijken.