Bragi presenteert nu al draadloze oortjes voor de iPhone 7

Morgen presenteert Apple naar alle waarschijnlijkheid de iPhone 7. We weten inmiddels eigenlijk wel zeker dat de koptelefoonaansluiting verdwijnt, Het gerucht dat Apple afscheid gaat nemen van de aansluiting gaat al langer, mogelijk bewust zodat zowel wij als de de fabrikanten van headphones zich daarop kunnen voorbereiden. En Apple is hier misschien relatief vroeg mee, maar het verdwijnen van deze aansluiting uit alle smartphones lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn.

Vorige week hintte fabrikant Bragi al enigszins op een samenwerking met Apple. Het bedrijf maakte toen bekend op 5 september om ’10 am Cupertino’ een nieuwe onthulling te doen, een duidelijke verwijzing naar de thuisplaats van Apple. Inmiddels heeft het zijn aankondigin gedaan en die was verder niet heel spectaculaur. Het bedrijf introduceerde The Headphone, draadloze oortjes zijn via bluetooth met je telefoon te verbinden. Zonder sportfuncties die we in de Bragi Dash zagen.

In de aankondiging van The Headphone verwijst Bragi direct naar de iPhone 7. Daarin staat dat de nieuwe oordopjes werken met de ‘much-anticipated, (hotly rumored to be) headphone-jack free iPhone 7′. Daarnaast schrijft het dat The Headphone het antwoord is op de stap die Apple en andere bedrijven nemen om voorgoed afscheid te nemen van de koptelefoonaansluiting.

Of je met de iPhone 7 ook echt een draadloze hoofdtelefoon moet kopen of dat er een verloopje is om je oude koptelefoon aan te sluiten horen we morgen. De presentatie van Apple begint morgen om 19:00 uur Nederlandse tijd. De nieuwe oortjes zijn vanaf nu te koop. Ze kosten 150 dollar (omgerekend ongeveer 135 euro) en worden vanaf november geleverd.