Intel koopt Movidius om nog meer in te zetten op beeldherkenning

Intel koopt het bedrijf Movidius, dat een system-on-a-chip levert waardoor computers objecten kunnen herkennen en beelden kunnen verwerken. Dat maakten beide bedrijven vandaag bekend. Met de overname zet Intel nog meer in op beeldherkenning en machine learning. Movidius brengt met hun chip beeldherkenning naar bijvoorbeeld drones, augmented-reality-headsets en robots en heeft onder andere DJI, Lenovo en Google als klant,

De chip van Movidius kan bijvoorbeeld objecten en de omgeving herkennen. Wat het bedrijf doet is vergelijkbaar met Mobileye, dat soortgelijke chips levert aan autofabrikanten. Met de aankoop zegt Intel niet alleen die chip in huis te halen, maar ook door Movidius ontwikkelde algoritmes voor deep learning, navigatie, het in kaart brengen van omgevingen en het reageren op situaties. Dat soort algoritmes zijn interessant voor bijvoorbeeld augmented reality en de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Intel zegt zich verder te willen richten op onder meer drones, robots, virtual reality en beveiligingscamera’s. Dat doet het door de chips te combineren met zijn RealSense-camera’s, die in staat zijn om diepte waar te nemen. Onlangs werd op de ontwikkelaarsconferentie Intel Developer Forum meer duidelijk over de strategie van het bedrijf. Het presenteerde toen onder andere een standalone VR-bril en lichtte toe zich te willen richten op drones, virtual reality en zelfrijdende auto’s.