Deze slimme broekriem vertelt je of je dikker bent geworden

Samsung WELT

De slimme broekriem van Samsung’s C-Lab, waar medewerkers aan hun creatieve projecten kunnen te werken, komt daadwerkelijk op de markt. Samsung brengt de WELT via Kickstarter op de markt, inclusief een model dat alleen via het crowdfundingplatform te bestellen is. Het bedrijf heeft veel nadruk gelegd op design, waardoor er verschillende modellen voor mannen en vrouwen beschikbaar zijn.

Samsung demonstreerde de slimme broekriem al op de CES 2016 in Las Vegas. De riem houdt bij hoeveel stappen je hebt gezet, meet hoe lang je in een stoel zit en berekent je tailleomvang om te zien of je bent aangekomen. De riem is via micro-USB, die in de gesp zit, op te laden en gaat volgens de maker bijna drie weken mee. Je kunt je riem via bluetooth koppelen aan je telefoon, waarna je inzicht kunt krijgen in je gezondheidsdata.

De riemen zijn via Kickstarter te koop vanaf 100 dollar per stuk. Het benodigde doel van 30.000 dollar is inmiddels al behaald.

C-Lab

Officieel zit WELT overigens niet meer onder de vleugels van Samsung. Het bedrijf is deze zomer losgekoppeld van het Zuid-Koreaanse techbedrijf. WELT wil in november beginnen met de massaproductie, waarna de eerste riemen begin volgend jaar bij hun kopers bezorgd moeten zijn.

Vorige week zagen we overigens ook al een ander concept uit Samsung’s C-Lab op Kickstarter verschijnen: Sgnl, een armband waardoor je kunt bellen met je vingertoppen. Het wachten is nu nog wat er met het derde experimentele project van Samsung gaat gebeuren. Dat was een gamecontroller voor virtual-reality-toepassingen die je om je hand heenwikkelt.