Thuis bierbrouwen met de Brewie

Thuis bierbrouwen is een tijdrovende hobby. Het brouwen kost ongeveer tien uur en met traditionele apparatuur moet je er continu bij blijven. Met Brewie kun je eenvoudig thuis bierbrouwen: de slimme bierbrouwer werkt volledig automatisch en houd je op de hoogte van het proces. Dat betekent dat je bijvoorbeeld notificaties krijgt wanneer er handmatig iets gedaan moet worden of er een bier klaar staat. Daarnaast bespaart de bierbrouwer tijd door zichzelf schoon te maken.

Bierbrouwen bestaat in grote lijnen uit twee stappen: het brouwen en fermenteren. Deze versie van de Brewie richt zich uitsluitend op het eerste onderdeel. Wel laten de jonge ondernemers weten dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een fermentatie-set, zodat de Brewie een alles in één apparaat wordt. Het fermentatieproces kost kan van 7 dagen tot meer dan 4 weken duren. Het proces is overigens zeer gevoelig voor temperatuurverschillen: de temperatuur mag maximaal 5 graden veranderen.

Het doosvormige apparaat maakt bierbrouwen een stuk eenvoudiger en voor iedereen begrijpelijk. Brewie is geschikt voor zowel beginners als experts. Omdat het apparaat volledig automatisch werkt hoef je alleen de ingrediënten toe te voegen en te wachten totdat het bier klaar is.

Met de bijgeleverde RFID-chip kunnen leken kiezen uit bestaande recepten, die gebruikmaken van de ingrediënten die Brewie online verkoopt. Bier-experts kunnen daarentegen makkelijk experimenteren met verschillende ingrediënten zonder elke handeling handmatig te moeten doen. Ook garandeert de Brewie dat elk recept 100 procent accuraat wordt gebrouwen, zodat er geen kleine verschillen verstaan wat vaak het geval is bij traditionele thuisbrouwers.

Naast de bierbrouwer hebben de ontwikkelaars ook een online plek gecreëerd waar liefhebbers recepten uit kunnen wisselen. Deze recepten kunnen direct naar Brewie verzonden worden en ontvang je meldingen als er taken handmatig gedaan moeten worden.

In totaal kun je 23 variabelen beheersen en met Brewie kun je ieder soort bier brouwen. Eén pint van de door Brewie geproduceerd bier kost gemiddeld 30 dollarcent. In oktober wordt de Brewie weer verkocht via Indiegogo, een crowdfundingplatform, voor ongeveer 1600 dollar. Na deze campagne gaat de Brewie 2200 dollar kosten.