Brill Power is de winnaar van the New Energy Challenge

Tijdens de tweede editie van EnergyFest pitchten tien start-ups tegenover een kritische jury. Gisteren werd uit de 246 start-ups die zich aanmeldden voor de wedstrijd een uiteindelijke winnaar gekozen: Brill Power!

De jury bestond uit vier leden, waaronder Freerk Bisschop (Rockstart), Geert van de Wouw (Shell), Evert Jaap Lugt (YES!Delft) en Monique Blokpoel (PoweredbyBlokpoel). Zij kozen uiteindelijk 20 finalisten, die tijdens een zware ‘Raise The Bar Week’ hun ideeën pitchten. De laatste tien finalisten die zondag 24 september overbleven mochten hun innovatieve oplossingen met het publiek van EnergyFest delen.

Winnaars

Brill Power ontwikkelde een technologie die de levensduur en betrouwbaarheid van batterijpakketten verhoogt. Het bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk won een omwisselbare lening van 100.000 euro, uitgereikt door niemand minder dan Prins Constantijn Van Oranje-Nassau. Hiernaast krijgt het bedrijf advies van Shell Technology Ventures voor minstens een jaar.

Naast de winnaar van de wedstrijd werden er ook twee runner-ups verkozen: het Spaanse bedrijf Solaris Offgrid en HySiLabs uit Frankrijk.  De runner-ups zullen meedoen aan een accelerator programma van Rockstart en YES!Delft en ontvangen ieder een geldprijs van 10.000 euro. “We moeten de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe energieoplossingen versnellen – van technologieën tot businessmodellen – als we willen slagen in de energietransitie”, aldus jurylid Geert van de Wouw.