Elon Musk’s ruimteschip brengt je overal ter wereld binnen een uur

BFR, Starship, SpaceX

Elon Musk wil al jaren een kolonie bouwen op Mars. Dat is waarom de ondernemer in 2002 SpaceX oprichtte en zijn missie wordt alsmaar groter. Tijdens het Astronautical Congres in Adelaide, Australië vertelt de CEO vanochtend over zijn over-de-top ambities.

Ruimteschip BFR

De CEO van SpaceX wil niet alleen een stad bouwen op Mars, hij wil dit ook op de maan doen, aldus Bloomberg. Hiernaast brengt hij ruimtevaart wat dichter bij huis. Musk vertelt namelijk dat zijn volgende ruimteschip, met codenaam BFR, mensen van waar dan ook binnen een uur naar hun bestemming kan brengen. Dit betekent dat je binnen 30 minuten van New York naar Shanghai kan gaan, of van Londen naar Dubai.

“Als we dit ruimteschip bouwen om naar de maan en Mars te gaan, waarom dan niet ook naar andere plekken?” Vraagt Musk vanochtend tijdens zijn speech. Hij vertelt dat SpaceX dit jaar al dertien raketten heeft gelanceerd. Volgend jaar hoopt hij 30 missies voor consumenten te volbrengen. De opbrengst van de consumentenvluchten zal vervolgens de ontwikkeling van BFR bekostigen, en het basiskamp op de maan natuurlijk.

Musk hoopt in 2022 al de eerste BFR naar de maan te sturen. In 2024 zullen de eerste bemande missies worden uitgevoerd.