Britten willen dat Google zelfrijdende auto gaat testen in Londen

Google is alle langere tijd bezig om op verschillende plekken in de VS hun zelfrijdende auto te testen, maar het kan voor Google interessant zijn om ook testritjes te gaan maken in andere landen. In het bijzonder op een plek waar het verkeer substantieel verschilt met dat in de VS. Waar ze bijvoorbeeld aan de andere kant van de weg rijden… En de stad Londen wil daar graag bij helpen.

Londense ambtenaren hebben daarom gedurende de afgelopen jaren al meerdere keren met Google gesproken, schrijft Sky News. Tot nu is Google nog niet ingegaan op de aanbiedingen van de Britse hoofdstad, maar het bedrijf heeft het aanbod ook niet afgeslagen.

Mocht Google zijn zelfrijdende auto op Europees grondgebied willen testen, dan is Londen geen onlogische keuze. Google heeft daar namelijk een kantoor met ontwikkelaars zitten, terwijl in andere landen alleen maar Google-medewerkers zitten die bezig zijn met sales, communicatie en ondersteuning.

Daarnaast zou het testen in een land waar links wordt gereden interessant kunnen zijn, al is die aanpassing voor een zelfrijdende auto natuurlijk vele malen kleiner dan voor mensen. Het is een kwestie van alle kennis die de auto over links en recht heeft omdraaien.