Bug liet Google Home Mini continu meeluisteren met gebruikers

Google-Home-Mini

De onlangs gepresenteerde Google Home Mini bleek een vervelende bug te hebben. Volgens Android Police luisterde het apparaat de hele tijd mee met een aantal gebruikers. Inmiddels is er een software-update beschikbaar gesteld door Google om het probleem op te lossen.

Het idee van Google’s slimme speaker is dat het alleen luistert nadat je de woorden “Ok Google” hebt uitgesproken. De stemcommando’s worden vervolgens naar de servers van Google verzonden, waardoor de stemherkenningssoftware de zinnen kan digitaliseren.

Fout in Google Home Mini

Maar door een softwarefout luisterden een aantal speakers – waaronder die van een journalist van Android Police – constant mee. Daardoor werd ieder geluid in huis naar de servers van Google verzonden. De fout werd veroorzaakt door problemen met het aanraakpaneel bovenop het apparaat. Via dit paneel wordt geregistreerd als je knoppen activeert.

Hoeveel speakers er door de bug zijn getroffen, is niet duidelijk. Google zelf heeft het over een “klein aantal Google Home Mini’s”. De speaker is in Amerika te koop voor 50 dollar. In Nederland is het apparaat vooralsnog niet te koop.