Met CarWink stuur je emoji’s naar andere automobilisten

Een beetje flirten in de file of laten weten dat er een voetganger oversteekt? CarWink belooft de communicatie tussen automobilisten te verbeteren. En dat allemaal met emoji’s. Met CarWink kun je namelijk via een ronde LED display op de achterruit van de auto communiceren met de weggebruiker achter je.

Betere connectie

In de auto is het vaak moeilijk te zien wat de bestuurder voor of achter je aan het doen is. Communicatie tussen weggebruikers door handgebaren leidt snel tot misverstanden of nog meer verwarring. Naar eigen zeggen maakt CarWink met zijn emoji’s “betere connecties op de weg”.

Om te voorkomen dat je tijdens het rijden je handen en spiegels moet gebruiken om een andere automobilist iets duidelijk te maken, werkt de CarWink op voice control. Ook werkt de display op zonne-energie, waardoor er geen kans is dat ‘ie plots zonder stroom zit.

Wat gaan we dan binnenkort met z’n allen naar elkaar flitsen op de weg? Er zijn tot nu toe 20 plaatjes beschikbaar. Je kunt een ander waarschuwen voor file, een duimpje omhoog geven en ja, er is ook een flirt emoji. Let the games begin op de A2!

Het CarWink Kickstarter project zit inmiddels ruim over het streefbedrag heen. Wil je inleggen, dan kan dat nog tot Nieuwjaar. Voor 89 dollar krijg je een CarWink pakketje toegestuurd. In de winkel worden ze waarschijnlijk iets duurder.

 Foto’s: CarWink