Cassia Hub: Bluetooth-apparaten bedienen op grotere afstand

Veel apparaten maken door middel van bluetooth-verbinding met je smartphone. Bluetooth heeft echter een bereik van een paar meter, wat betekent dat wanneer je even naar boven loopt de verbinding verbroken wordt. De Cassia Hub wil dit probleem verhelpen door te fungeren als een soort van router.

Aan de router zijn tot 22 verschillende apparaten te verbinden die gebruik maken van Bluetooth. De Cassia Hub zorgt er daarna voor dat het signaal versterkt wordt zodat deze ook op grotere afstand, bijvoorbeeld boven of in de tuin te besturen zijn.

Het besturen van de apparaten gebeurd door middel van een app, hierdoor ben je echter wel aan specifieke mogelijkheden verbonden. De app ondersteunt diensten als Spotifiy en Soundcloud, om bijvoorbeeld muziek naar bluetooth-speakers te streamen.

Naast het verbinden met apparaten via bluetooth heeft de router ook de mogelijkheid om verbinding te leggen via wifi, als het apparaat dit ondersteunt. Hierdoor kun je ook wanneer je op je werk zit of op vakantie bent je apparaten in huis besturen.

Cassia heeft gekozen voor bluetooth omdat het gelooft dat dit “de standaard is voor smart home-producten”. Dit is echter niet het geval, waardoor veel slimme apparaten als nog niet aan te sluiten zijn op de router. Daarnaast werken sommige apparaten wel met bluetooth, maar werken ze met een speciaal profiel waardoor de apparaten ook niet te verbinden zijn met de Cassia Hub.

Cassia wil de Hub dit kwartaal nog uitbrengen en gaat zo’n 100 euro kosten.