Cat Phones presenteert smartphone met hittecamera

Cat Phones presenteert vandaag een smartphone met een hittecamera. Volgens de fabrikant kan de Cat S60 temperatuurverschillen tot een afstand van 30 meter zien. Daarnaast claimt het bedrijf dat de telefoon een uur lang onder vijf meter onder water kan liggen zonder schade aan het apparaat.

Volgens het bedrijf is de telefoon geschikt om te kijken of ramen en deuren goed geïsoleerd zijn, om vochtplekken te spotten en om te kijken of elektrische apparaten oververhit zijn.

De telefoons van Cat worden geproduceerd in opdracht van Caterpillar, vaak afgekort tot CAT, dat werktuigmachines maakt. De telefoons zijn om die reden meer gericht op functionaliteit en stevigheid dan op design. Dat Cat Phones deze functionaliteiten in zijn smartphone heeft ingebouwd is dus niet zo gek. De smartphones zijn gericht op mensen die wensen dat het apparaat tegen een stootje kan, bijvoorbeeld mensen die in de bouw werken.

CAT bedrijf gaat de telefoon tijdens het Mobile World Congress, dat aanstaande maandag begint, presenteren. De telefoon wordt later dit jaar beschikbaar en gaat 650 euro kosten.