Wetenschappers presenteren buigbare smartphone ReFlex

Wetenschappers van het Human Media Lab van de Queen’s University in Canada hebben een buigbare smartphone gepresenteerd: de ReFlex. Achter het scherm zitten sensoren die meten hoe ver het scherm gebogen wordt en de telefoon heeft aan weerszijden een rubberen band die gaat trillen als de telefoon gebogen wordt.

Apps kunnen de ingebouwde sensoren ook aanspreken. In een video demonstreert het Human Media Lab hoe de techniek gebruikt kan worden om door pagina’s te bladeren of om spelletjes te spelen. Naast de veranderingen op het scherm en het gevoel van rekking in het rubber, wordt de invloed van het buigen ook met geluid ondersteund.

Veel smartphonefabrikanten zijn al bezig met flexibele of oprolbare schermen. Volgens Roel Vertegaal, directeur van het Human Media Lab, bevindt de buigbare smartphone zich binnen vijf jaar in onze broekzakken. In een bijbehorend onderzoek suggereren de wetenschappers de twee functionaliteiten voor een buigbaar scherm: snel door pagina’s bladeren en een nieuwe manier om Angry Birds te spelen. Of dat revolutionair is, kun je je afvragen.