Slimme snowboard bindingen geven je nog meer stats over je afdaling

Het Japanse Cerevo introduceert deze week tijdens de CES in Las Vegas de ultieme uitbreiding voor je snowboard. Althans, als je graag alle details van je afdaling op een rijtje hebt!

De woestijn van Nevada is misschien wel de laatste plek waar je zou verwachten tegen de nieuwste wintersport innovatie aan te lopen, alhoewel het ’s avonds verraderlijk koud kan worden in Vegas.

Toch is er deze week een uniek product te vinden: de slimme binding voor je snowboard. Het Japanse Cerevo ontwikkelde de afgelopen jaren de XON Snow-1, een binding volgepakt met sensoren die niet alleen je beweging over de berg volgen, maar ook je persoonlijke bewegingen en gewichtsdistributie op je board inzichtelijk maken.

In combinatie met de bijbehorende app houden de bindingen ook je snelheid en GPS-locatie bij. Na afloop kun je via de ‘video overlay’ functie in de app zelfs de data van je afdaling over de video leggen om nog meer inzicht te krijgen in je techniek.

De finishing touch, die vind je overigens in de hak en tenen van de binding. Met vier LED-strips laten de bindingen ook aan de buitenkant zien wanneer je je gewicht verplaatst. Ook handig in mistige omstandigheden.

Met een opgeladen batterij gaan de bindingen, die via Bluetooth met je smartphone communiceren, zo’n 6-8 uur mee. Een prima dagje op de berg dus.

Helemaal klaar voor deze nieuwe uitbreiding op je bestaande setup? Je zult nog even geduld moeten hebben: de XON Snow-1 bindingen komen helaas pas aan de start van volgend seizoen.

Aan de andere kant: je kunt nu alvast wat geld apart gaan zetten voor dit najaar, want met een prijskaartje tussen de $400 en $600 is het geen goedkope gadget.

ces-2015-banner-eventwall