Chatdienst Line heeft 1 miljard wereldwijde gebruikers

Een grote mijlpaal voor de chatapplicatie Line: inmiddels heeft de dienst meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. Dat vertelde Line aan The Korea Times. Het gaat daarbij om alle gebruikers – dus ook mensen die de app al een tijdje niet hebben opgestart.

Kijk je alleen naar actieve gebruikers, dan ligt het aantal een stuk lager. In december 2015 waren dat er namelijk 215 miljoen. Dit waren mensen die Line minstens een keer per maand opstartten. Nog een leuke statistiek: gebruikers van Line hebben 2,4 miljard stickers verstuurd.

Hoe je het ook wendt of keert: Line is een grote speler op de chatmarkt. Dat zal voor sommige Nederlanders wellicht een verrassing zijn: hier zweren we immers bij WhatsApp, iMessage en Facebook Messenger. In Azië is Line echter een populair alternatief voor de gebruikelijke diensten. In Korea en Japan zweren veel tieners bij Line, deels omdat de stickerfunctie van de app heel uitgebreid is.

Line wil meer worden dan alleen een simpele chatapp. Zo start het bedrijf deze zomer in Korea met een virtuele provider, waardoor telefoonbezitters een mobiel abonnement op hun chatdienst nemen.