Chauffeurloze Rolls-Royce moet ‘haute cauteur’ van auto’s worden

Elektrische en autonome auto’s zijn tegenwoordig een behoorlijke hype aan het worden. Vrijwel iedere autofabrikant  – Tesla, Honda, Uber, Ford en Chrysler, om maar een paar namen te noemen – is met een eigen model bezig, en zelfs Google en IBM doen er aan mee. Luxe automerk Rolls-Royce gaat er nu ook in mee, maar deze auto is niet bedoeld voor het “gewone publiek”. Nee, deze fabrikant richt zich op de “meest veeleisende en machtige mensen in de wereld”.

“Onze visie, in zijn puurste vorm, is om het auto-equivalent van haute couture te maken. Dit is de toekomst van de luxe mobiliteit”, schrijft Rolls-Royce over de Vision Next 100, zoals de auto heet. En luxueus is hij zeker. Het voertuig is ongeveer zes meter lang, heeft de beroemde Rolls 12-cylinder motor en “een ivoren gekleurde luxe troon met prachtige texturen, waarop onze passagiers worden getransporteerd”.

Die “ivoren troon” neemt overigens ook de plek in van de chauffeur, aangezien deze auto bestuurd wordt door een kunstmatige intelligentie genaamd Elaenor. Diezelfde chauffeur opent ook de deuren voor je als je aan bent gekomen, waarop er rood licht verschijnt en er een virtuele rode loper uitrolt voor je voeten..

Hoe de auto verder technisch in elkaar zit, is niet bekend. Het gaat nu namelijk nog om een conceptauto. Volgens The Guardian kunnen we de Vision Next 100 ergens in de jaren 2040 rond zien rijden.