iScout HUD is wat de heads-up display voor je auto had moeten zijn

Ken je de heads-up displays voor in je auto nog? Deze schermen zijn nooit heel erg populair geworden. iScout is echter een nieuwe speler op de markt die de problemen met de displays wil aanpakken en de schermen echt nut wil geven.

Om maar meteen met de meest interessante features te beginnen: de iScout HUD werkt met iedere smartphone via Bluetooth, toont notificaties van apps als WhatsApp, laat je smsjes schrijven met je stem, en laat je telefoontjes opnemen of weigeren met slechts een “wave of your hand”. Het premium-model heeft daarnaast camera’s voor je blinde vlekken, die automatisch aan gaan als je je richtingaanwijzer aan zet.

Op dit moment staat het apparaat nog op Kickstarter, maar het beoogde doel van 50 duizend dollar is al behaald. Bovendien hebben de ontwikkelaars al een goed werkend prototype. De display werkt bijvoorbeeld zowel overdag als ’s nachts, en heeft een eigen app en GPS om je routebeschrijvingen te geven. Mocht je gebeld worden tijdens het rijden, dan blijft de GPS nog altijd zichtbaar.

Maar de iScout werkt niet alleen goed met je smartphone, hij kan ook verbinding maken met bepaalde auto’s. Hierdoor kun je informatie zien als hoeveel brandstof je nog hebt, hoe hard je rijdt en of er onderhoud nodig is. Is je benzine op, dan geeft het systeem je een waarschuwing en leidt het je naar de dichtstbijzijnde benzinepomp.

Veilig?

Opvallend is dat het apparaat neer wordt gezet als iets dat je veiligheid bevorderd, maar het ontvangen van notificaties op een beeldscherm is misschien wel even afleidend als wanneer je ze op je smartphone leest. Daarentegen is de iScout HUD wel zo ontworpen dat het vrij weinig van je aandacht kost om je GPS, snelheid en andere informatie te checken tijdens het rijden, of in ieder geval minder dan wanneer je je dashboard achter je stuur bekijkt.

Zoals gezegd staat de iScout HUD op Kickstarter, waar je voor 269 dollar de basisversie zonder camera’s kunt kopen. Het premium-model kost 299 dollar en heeft dus wel camera’s. De bedoeling is dat de apparaten vanaf november wereldwijd verscheept worden, maar als je er 499 dollar voor over hebt, kun je er al één in september krijgen om te helpen met de laatste testen.