China: ‘Batterijproblemen iPhone 6 groter dan Apple toegeeft’

De batterijproblemen rondom de iPhone 6 zijn groter dan Apple toegeeft. Dat zegt de China Consumers Association, een Chinese belangenorganisatie voor consumenten, schrijft Quartz. Volgens de organisatie hebben niet alleen de iPhone 6s, maar ook de iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPhone 6s Plus te kampen met batterijproblemen.

Apple heeft de batterijproblemen rondom de iPhone 6s toegegeven. Het gaat volgens het bedrijf om ‘een klein aantal’ telefoons dat door de problemen onverwacht uitvalt. De getroffen telefoons zijn volgens het bedrijf gemaakt in september en oktober 2015. Gebruikers van een getroffen iPhone 6s kunnen hun batterij bij Apple laten vervangen.

Maar de China Consumers Association wil dat het bedrijf ook erkent dat andere modellen van de iPhone 6 te kampen hebben met problemen. De organisatie wil daarnaast dat Apple meer informatie over de problemen geeft. Hoeveel telefoons precies getroffen zijn, is onbekend.

De problemen van zomaar uitvallende telefoons zouden niet alleen veroorzaakt worden door de batterij. Een recente update van het besturingssysteem zou er volgens Business Insider eveneens voor zorgen dat telefoons zomaar uitvallen. De telefoon zou uitvallen zodra het batterijpercentage rond de dertig procent ligt. Naast de verschillende modellen van de iPhone 6 zouden ook een aantal telefoons van de iPhone 5s met deze problemen te kampen hebben.