Chrome gaat alle advertenties op misleidende websites blokkeren

Google Chrome smartphone

We kennen het allemaal wel: je komt op een website en krijgt opeens allemaal berichten te zien dat je bijvoorbeeld een nieuwe versie van Java moet installeren. Maar in werkelijkheid blijkt het te gaan om een misleidende advertentie, die bijvoorbeeld malware downloadt als je er op klikt. Chrome neemt nu extra stappen om dat te voorkomen, aldus Google in een blogbericht.

Chrome blokkeert al wel dit soort misleidende advertenties, maar dat bleek niet genoeg. “Meer dan de helft van deze vervelende ervaringen worden niet geblokkeerd door onze huidige beschermingen, en het gaat vrijwel altijd om schadelijke of misleidende advertenties”, aldus het bedrijf.

Daarom gaat Chrome gebruikers nu nog beter beschermen tegen de advertenties. Vanaf december worden alle advertenties op een klein aantal websites die constant vervelende ervaringen geven geblokkeerd. Op die manier moeten die misleidende advertenties voorkomen worden.

Website-eigenaren

In het Google Search Console is te zien of er vervelende ervaringen op je website zitten die aangepast of verwijderd moeten worden. Je hebt dan 30 dagen om al die problemen op te lossen, voor de browser de advertenties volledig verwijderd.