Cisco betaalt 1,4 miljard dollar voor Internet Of Things-bedrijf Jasper

Cisco heeft voor een bedrag van 1,4 miljard dollar het Internet Of Things-bedrijf genaamd Jasper Technologies overgenomen. Jasper Technologies bedient nu al zo’n 3500 klanten waaronder grote namen als GM, Heineken en Boston Scientific.

Jasper werd in 2004 opgericht en heeft tot dusver 200 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald. Jasper Technologies ontwikkelt cloudplatformen dat bedrijven moet helpen om apparaten met elkaar te verbinden. Dit doet het bedrijf voor bedrijven in de automobielindustrie, domotica, beveiliging, gezondheidszorg en industriële sector. Cisco’s woordvoerder Rob Salvagno laat in een persbericht weten dat ze dezelfde visie met Jasper Technologies delen en de overname daarom voor de hand lag.

Hoewel de overname nog goedgekeurd moet worden door de autoriteiten, laat Cisco al weten dat het van plan is om Jasper Technologies aanbod verder uit te bouwen. Zo zou het bedrijf volgens Re/Code onder andere bedrijfswifi, netwerkbeveiliging en analytics willen toevoegen. Samen met de overname van de startup ParStream, dat in oktober door Cisco werd overgenomen wil het bedrijf zich daarmee volledig kunnen richten op het Internet Of Things.