Cisco voorspelt dat er in 2019 meer dan een half miljard wearables in gebruik zijn

Met argusogen bekijkt de consument momenteel de wearables trend. Veel consumenten geloven nog niet dat we over een paar jaar allemaal met slimme horloges, brillen of haarbandjes rondlopen. Toch verwachten veel experts dat het de komende jaren de belangrijkste technologische ontwikkeling sinds de introductie van smartphones gaat worden.

Cisco bracht deze week een nieuw onderzoek uit waarin wordt voorspelt dat er over 4 jaar meer dan een half miljard wearables in gebruik zijn. Geen gekke voorspelling, als je kijkt naar het aantal wearables dat de afgelopen jaren geintroduceerd werd op gadgetbeurzen zoals de CES in Las Vegas en IFA Berlijn.

Volgens Cisco gaat het niet alleen om smartwatches, maar ook om wearable camera’s, fitness trackers en andere draagbare toepassingen. Als gevolg van de wearable trend zal de hoeveelheid data die we online verbruiken¬†de komende jaren overigens ook exponentieel toenemen. Nu gebruiken we jaarlijks ca. 30 exabytes aan data, tegen de tijd dat het 2020 is ligt dat rond de 292 exabytes.

De groei van het aantal smartphones is daar overigens ook debet aan. Op dit moment zijn er ongeveer 4,3 miljard smartphones in gebruik, in 2019 zullen dat er nog eens ruim een miljard meer zijn: 5,2 miljard. Het volledige rapport van Cisco lees je hier.