ControlAir: bedien de muziek op je Mac door je wijsvinger op te steken

Veel mensen luisteren muziek via hun computer. Om de muziek te bedienen zijn we meestal gebonden aan ons toetsenbord of de muis. Heel vervelend dat we uitgerekend gebeld worden als we niet in de buurt zijn van de computer om de muziek te pauzeren.

Mac-gebruikers kunnen opgelucht ademhalen, want met de app ControlAir kun je vanaf nu muziek en films bedienen zonder je Mac aan te raken.

screen800x500

Hoe werkt ControlAir?

De eerste keer dat je de app wilt gebruiken moet je aantal stappen doorlopen om de app te kalibreren. De app maakt namelijk gebruik van de camera van je Mac en zal eerst je gezicht willen scannen. Na de setup is de app klaar voor gebruik en kun je op afstand de muziek en films op je Mac bedienen. Houd er wel rekening mee dat de app op de achtergrond gebruik maakt van de camera van je Mac.

Als je eenmaal muziek luistert of een film kijkt kun je rustig achterover leunen in je favoriete stoel. Wil je vervolgens de muziek of de film pauzeren, dan kun je gewoon je wijsvinger opsteken. Op het moment dat je je wijsvinger opsteekt verschijnt er een menu in beeld. Door rustig opzij te scrollen kun je switchen tussen de opties en de muziek pauzeren, het volume regelen of een track doorspoelen.

Wil je de muziek of de film snel pauzeren, dan kun je een ‘fluistergebaar’ maken door je wijsvinger voor je lippen te houden. Door deze beweging zal de muziek of film direct pauzeren.

shhh

Op dit moment ondersteunt de app de volgende programma’s: iTunes, Spotify, VLC, Quicktime Player, VOX en Rdio. De makers van de app geven aan dat er binnenkort nog meer muziek- en videodiensten zullen volgen. Opvallend is dat de dienst niet werkt met videodienst Netflix.

Lijkt ControlAir je wel wat, dan kun je de app gratis downloaden in de Mac App Store.