Movo Wave laat zien dat activity trackers vanaf nu betaalbaar zijn voor iedereen

Terwijl Timex gisteren misschien wel de duurste activity tracker aankondigde, lanceert Movo vandaag de zeer betaalbare Wave. De polsband heeft een prijskaartje van slechts $29 en dat is een duidelijk statement  naar zijn veel duurdere concurrenten.

Het zijn wisselende tijden. Gisteren kondigde Timex de uiterst prijzige Ironman One GPS+ (prijs: $450) aan, terwijl we vandaag de dag een groot deel van de eigenschappen van dat horloge voor een veel lager prijskaartje kunnen aanbieden.

w640

Zo meet de Movo Wave je aantal stappen, totaal afgelegde afstand en calorieverbruik. De polsband synchroniseert deze gegeven via Bluetooth LE met een iOS of Android app. Het verschil met het horloge van Timex is een handjevol features en een bedrag van $420. Dat tikt aan.

Dat prijsverschil is natuurlijk snel te plaatsen: de Wave heeft geen (vaak kostbaar) scherm of ander display en de prijs van de diverse sensoren is de afgelopen maanden verder gedaald. Het is natuurlijk de vraag of dat laatste ook de kwaliteit van de sensoren ten goede komt.

Toch lijkt Movo niet bang om de gevestigde orde uit te dagen. Dat blijkt al uit de teaser van de nieuwe activity tracker, waarin het bedrijf eigenlijk alle andere wearables terugbrengt naar gadgets voor ezels. It’s on…