Code Avengers vanaf zaterdag ook in Nederland

Binnen nu en vier jaar is voor 90% van de banen digitale kennis een vereiste. Die kennis, waaronder programmeren, wordt op scholen in Nederland nog niet standaard aangeboden. Gelukkig zijn er initiatieven als Code Avengers. Een organisatie die de basisbeginselen van programmeren bijbrengt.

CodeAvengers is een platform waar kinderen spelenderwijs leren programmeren en talen leren als HTML, Python en JavaScript. Als je kan lezen, de basis van wiskunde onder de knie hebt en met een computer om kan gaan, dan ben je er klaar voor om programmeren te leren met CodeAvengers. Wereldwijd zijn er al ruim een miljoen gebruikers. En vanaf zaterdag 25 april is het ook in Nederland te vinden!

Het programma gaat van start met een Code Camp in samenwerking met bol.com. Zestig kinderen tussen zeven en zestien jaar oud krijgen programmeerles op een interactieve manier. De lessen zijn in het Nederlands en worden afgewisseld met games en quizzen. Ouders en leerkrachten kunnen de voortgang volgen via een speciale module.

Als je kunt programmeren ben je beter voorbereid op de toekomst die in het teken staat van digitaal

– Michael Walsmsley, oprichter Code Avengers

Inge Peters is de initiatief van Code Avengers Nederland: “Niet ieder kind hoeft een programmeur te worden. Als je kind zwemles volgt, ga je er niet direct vanuit dat het de nieuwe Pieter van den Hoogenband of Ranomi Kromowidjojo wordt. Ons doel is om leren programmeren net zo populair te maken als leren zwemmen. Dat kan met Code Avengers thuis en via school.”

Code Avengers organiseert online lessen, maar ook Code Camps. Dit zijn één- of meerdaagse programma’s waar dertig tot vijftig kinderen in groepjes aan de slag gaan. Ze maken direct hun eigen game, site of app met behulp van spellen, interactie, beweging en natuurlijk programmeren.

Het eerste Code Camp in Nederland vind zaterdag 25 april plaats in samenwerking met bol.com. Zestig kinderen krijgen die dag een speciaal en actief programma voorgeschoteld. Jurrie van Rooijen, directeur IT bij bol.com: “Wij zijn ontzettend enthousiast over het initiatief van Code Avengers. Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Dat betekent dat niet alleen IT-professionals maar iedereen basiskennis moet hebben van IT. Meer aandacht vanuit het onderwijs zou hier een goede bijdrage aan kunnen leveren.”