Conceptauto Lexus LF-1 ‘Limitless’ toont ons een autonome en elektrische toekomst

Lexus LF-1 'Limitless'

Lexus kondigde een paar maanden geleden aan dat in 2025 al zijn modellen elektrisch moeten worden of in ieder geval een elektrische optie moeten hebben. En daar is de eerste stap nu voor genomen. Lexus heeft namelijk een conceptauto genaamd de Lexus LF-1 “Limitless” onthuld, die ons een blik geeft op die elektrische toekomst.

De LF-1 heeft een optie voor gas, een plug-in hybride of een geheel elektrisch model. Daarmee past de auto dus precies in de toekomstvisie van het bedrijf.

“Dit is onze visie voor een nieuw soort vlaggenschip, dat crossover-mogelijkheden omarmt, zonder de prestaties en luxe die de huidige sedans bieden op te geven”, aldus Kevin Hunter, president, CALTY Design Research. “De LF-1 Limitless heeft fantasierijke technologie, terwijl het een sterke emotionele band creëert door de menselijke ervaring voor de bestuurder en de passagiers te verbeteren.”

Lexus LF-1 'Limitless'

Autonome functies

De auto heeft verder autonome en slimme functies. Zo is er een chauffeurmodus die je naar huis rijdt, zonder dat je iets hoeft te doen. Ook reageert de ophanging op je rijstijl, de omstandigheden op de weg en weerdata. De “vier-dimensionale” navigatie houdt ondertussen rekening met de tijd, geeft aan wanneer je moet remmen en kan op geschikte tijden zelfs een hotelreservering aanvragen.

Binnenin de auto zitten verder knoppen die je bestuurt met aanrakingen. Op een touchpad kun je diverse soorten data invoeren.

Lexus LF-1 'Limitless'