Wegvallen van Montreal brengt Formule E mogelijk terug naar Verenigd Koninkrijk

Nadat de nieuwe burgermeester van Montreal vorige maand besloot dat de Formule E niet langer welkom is in de Canadese stad, zijn de organisatoren druk bezig met het zoeken naar een alternatief voor de seizoensfinale. Een terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk is daarbij een serieuze optie.

Sinds de ePrix van Londen in 2015 zijn de Britten al verstoken van een Formule E-race. In de jacht naar een alternatief voor Montreal blijkt nu echter dat Birmingham een optie is die intussen meerdere malen is besproken. Dat zou voor de Britse stad het eerste race event zijn sinds de Superprix, die in 1990 voor het laatst werd gereden op het stratencircuit.

Het is overigens helemaal nog niet zeker dat het raceweekend in Montreal, met twee races in één weekend, ook daadwerkelijk direct vervangen wordt of dat de teams en organisatie besluiten om het seizoen een week in te korten en de finale van het kampioenschap plaats te laten vinden in New York op 16 en 17 juli.

Teams en organisatie komen in alle waarschijnlijkheid deze week bij elkaar om die beslissing te nemen, aldus Motorsport.com.

Terug naar Londen

In gesprek met Motorsport liet Formule E-CEO Alejandro Agag al aan het begin van het seizoen weten dat een terugkeer naar Londen altijd een optie is geweest, maar dat hij wacht “op het juiste moment en de juiste plek”.

Ook Brands Hatch en Donington Park werden in aanloop van het nieuwe seizoen bekeken als mogelijke uitbreiding van de Formule E-kalender.

Foto: Christopher Lyzcen / Shutterstock.com