Pokémon GO-spelers verzamelen 500 miljoen Pokémon tijdens wereldwijd evenement

Het is op zijn minst indrukwekkend te noemen: binnen twee dagen hebben Pokémon GO-spelers maar liefst 500 miljoen Pokémon verzameld. Dat maakt het spel bekend in een blogbericht. Reden is dat ontwikkelaar Niantic de Global Catch Challenge op zondag heeft afgetrapt. Bij dat evenement worden spelers opgeroepen om 3 miljard monsters te vangen binnen een week.

In ruil voor het vangen van die monsters krijgen spelers diverse prijzen. Denk bijvoorbeeld aan dubbele XP en meer Pokémon die wereldwijd verschijnen. Als klap op de vuurpijl verschijnen Farfetch’d en Kangaskhan wereldwijd. Deze Pokémon zijn normaal gesproken alleen in bepaalde landen te vangen.

Pokémon-Go

Op 26 november eindigt het evenement weer. Spelers kunnen overal ter wereld meedoen door simpelweg Pokémon te vangen, en dan natuurlijk zoveel mogelijk. Dat er in minder dan twee dagen al 500 miljoen gevangen zijn, is indrukwekkend. Gaat dit zo door, dan is de kans groot dat de 3 miljard ook snel behaald wordt.

Video

Niantic is daarnaast een videoserie begonnen waarin trainers de wereld rondrijzen om Pokémon te vangen. Heb je dus nog niet genoeg van de kleine monsters, dan kun je ze ook nog eens in een video bekijken.