The next best thing voor gamers: Acer komt met de eerste curved monitor mét eyetracking

Acer brengt ’s werelds eerste curved monitor mét eyetracking uit. De gebogen monitor met de naam Predator Z301CT kan de ogen van de gebruiker volgen voor een overweldigende game-ervaring. Acer heeft met zijn monitor de begeerde CES ‘Best of Innovations’ award van 2017 in de categorie computerrandapparatuur al binnengehaald!

Voor de echte gamers werd het tijd dat deze eyetracking monitor uitkwam, want het opent mogelijkheden voor games als Deus Ex, Watch Dogs 2 en Assassin’s Creed: Syndicate, die gebruikmaken van de vereiste Tobii-eyetracking-technologie. Door je ogen te richten op bijvoorbeeld de zijkant van het beeldscherm draait het speelveld vanzelf mee. In onderstaande video wordt een demo getoond van het eyetracken.

Reactievermogen

Zoals je ziet geeft de combinatie van eyetracking met muis en toetsenbord of gamepad een meer overweldigende game-ervaring. Gamers kunnen real-life acties nabootsen, zoals het dekking doeken of het richten op een doelwit. Personages en de game-omgeving reageren op de oogbewegingen van de gamer. Bovendien worden de geluiden en graphics van de game dynamisch aangepast op basis van waar de gamer naar kijkt.

Een andere belangrijke eigenschap is onder andere de snelle reactietijd van 4 milliseconde. Als het reactievermogen langzamer zou zijn, zou het hele effect wegvallen dus daar heeft Acer goed over nagedacht. Het extreem smalle frame zorgt voor een maximaal weergavegebied en voor optimaal comfort kan het scherm ook kantelen van -5° tot 35° en 120 mm omhoog en omlaag worden geschoven voor de meest comfortabele kijkpositie.

Andere modellen

Het bedrijf onthulde ook twee andere modellen uit de Predator XB2 serie: een 25 inch en 27 inch flatscreen monitor. Beiden met een refresh rate van 240 Hz. Alle drie de nieuwe modellen hebben een agressief uiterlijk met een dun, zwart frame in scherpte hoeken en met opvallende rode accenten.

De Predator Z301CT is vanaf februari onder meer te koop in de VS en kost 899 dollar (omgerekend ongeveer 865 euro). Wanneer de monitor in Nederland te koop zal zijn en hoeveel die dan zal kosten, is nog niet duidelijk. Op de CES 2017 in Las Vegas is de allereerste curved monitor met eyetracking al te zien.