Daag je vrienden uit met deze escape game via WhatsApp

escape game

Door het coronavirus zitten we allemaal aan huis gekluisterd. In sommige gevallen slaat de verveling toe. Want weinig kunnen doen, is niet iets waar iedereen goed in lijkt te zijn. Hoewel we elkaar dus niet meer kunnen opzoeken, kunnen we gelukkig wel nog met elkaar blijven communiceren dankzij verschillende apps.

Je kunt natuurlijk met elkaar videobellen via FaceTime, WhatsApp of Houseparty, maar je kunt het ook anders (en beter!) aanpakken. Hoe je dit doet? Door je vrienden uit te dagen voor een spannende escape game.

The Black Hawk

Het Nijmeegse Project Escape heeft een compleet nieuwe ervaring gemaakt voor iedereen die van escape rooms houdt: The Black Hawk. Het spel is volledig via WhatsApp te spelen met 2 tot 6 personen. Het geweldige hieraan is dat iedereen vanuit huis mee kan doen.

Het werkt als volgt: via je Whatsapp groep ontvang je opdrachten van de opdrachtgever voor deze escape game. Je logt in op geheime websites, doorzoekt social media en zult je telefoon op meerdere manieren moeten gebruiken. Alleen dan zul je alle geheimen kunnen ontrafelen. Samen met je vrienden spreek je een tijd af. Vervolgens neemt een geheime opdrachtgever contact met jullie op en geeft alle instructies door. De spelers hebben 60 minuten om alle oplossingen te vinden.

Eenzaamheid

Mark Smolenaars, de eigenaar van Project Escape, wil met dit spel er voor zorgen dat mensen zich minder eenzaam voelen in de thuisisolatie. “Om de eenzaamheid tegen te gaan en mensen toch een leuk escape avontuur te geven, hebben we de afgelopen tijd al onze energie gestoken in een ervaring die je thuis kunt spelen.” Op die manier kun je evengoed een leuke tijd met vrienden en familie beleven.

Hoe speel je het? Je kiest met je groep vrienden een dag en tijdstip om het te spelen en reserveert via Project Escape. Meer over het spel weten? Je ziet het in de video: