Dankzij Google kun je Star Wars The Force Awakens in virtual reality ervaren

Behalve de optie om je Google profiel geheel in Star Wars thema te skinnen (kies voor de light of dark side), komt Google deze week met nog een heel tof experiment rondom de nieuwe fantasy film. Samen met Disney heeft het bedrijf namelijk een speciale VR experience ontwikkeld die zich afspeelt in de openingsscène van The Force Awakens.

awaken-the-force

Iedereen met een smartphone en Google Cardboard VR bril kan deze ervaring zelf bewonderen middels een speciale Star Wars app van Google voor iOS en Android. De app is nog niet uit, maar screenshots wekken de suggestie dat het om een gevechtsscène met stormtroopers en Jedi’s gaat waarin je dus zelf kunt ‘deelnemen’. Ook C3PO en R2-D2 maken een gastoptreden in de eerste beelden die vrij zijn gekomen van de Star Wars VR experience.

fold

De promotie is slim getimed, nu veel VR brillen op het punt van grote lancering staan: De Samsung Gear VR is nu al te koop en de Playstation VR en Oculus Rift zullen vanaf begin 2016 voor het grote publiek te verkrijgen zijn.

Veel mensen weten nu nog niet zo goed wat ze zich bij virtual reality moeten voorstellen. Een kick-ass demo waarin je zelf deelneemt aan een scene in de nieuwe Star Wars film, is misschien net het zetje dat veel mensen nodig hebben om helemaal overtuigd te raken van deze nieuwe technologie. Wij kijken er in ieder geval ontzettend naar uit.

storm-troopers-10-was-star-wars-prequels-improve-series