Koop deze digitale fotolijst en neem een abonnement op digitale kunst

Flatfee abonnementen zijn hot: Na jarenlange mediapiraterij zijn mensen dankzij diensten als Spotify en Netflix ineens weer bereid om te betalen voor hun content, mits dat maar tegen een vast en laag bedrag per maand is. Dus waarom zouden consumenten niet bereid zijn te betalen voor een abonnement op digitale kunst?

Dat is tenminste het idee achter de nieuwe startup Klioart: Een bedrijf waar je een enorme 4K digitale fotolijst kunt bestellen waarop elke abonnementsperiode een nieuw digitaal kunstwerk te zien is. Niet alleen handig voor mensen die van variatie houden, maar ook voor liefhebbers van bewegende en digitale kunst dat steeds meer in opkomst is.

preview7-1080x675

preview12-1080x675

preview14-1080x675

Je kunt elke dag een andere afbeelding of animatie laten zien, of elke maand. Door zelf een afspeellijst aan te maken kun je ook je eigen ‘kunstwerken’ op het enorme hoge resolutie display laten zien. Een scherm kost tussen de 1000 en 2000 dollar. Standaard krijg je daar een aantal gratis kunstwerken bij mee geleverd. Wil je elke dag of maand iets nieuws, dan sluit je een digitaal kunstabonnement af. De kunst wordt geleverd door de populaire kunstwebsite Art.com.

Schermafbeelding 2015-11-24 om 12.58.37 Schermafbeelding 2015-11-24 om 12.59.14

Behalve een abonnement kunnen klanten ook losse kunstwerken kopen. Het bijzondere van Klioart is dat er dus niet alleen ‘passieve’ kunst kan worden getoond, maar juist ook geanimeerde projecten. En wie wil er nou niet een schilderij uit Harry Potter aan de muur?

Ook is het mogelijk om – net als bij een smartwatch – een watchface in te stellen zodat je een fraaie digitale klokweergave hebt op je scherm. De Klioart is op dit moment alleen in de Verenigde Staten te koop in drie verschillende uitvoeringen. In onderstaande video zie je het concept verder gedemonstreerd door de makers: