The Dash: complete fitness tracker in draadloze oordopjes

The Dash is een strak ontworpen fitness tracker, waar je in de praktijk weinig last van zult hebben. De sensoren zitten namelijk kunstig wegwerkt in twee draadloze oordopjes, die je ook nog eens voorzien van een geweldig geluid.

We zien de laatste maanden aan de lopende band allerhande activity- en fitness trackers voorbij komen op crowdfundingsites als Kickstarter en IndieGoGo. Zeker qua vormgeving is de lat echter behoorlijk wat hoger gelegd door gadgets als de Shine, maar slechts enkele nieuwe merken weten dat niveau te halen of overstijgen.

Dat lukt The Dash absoluut: twee stijlvolle draadloze oordopjes met noise cancellation die via een Bluetooth-verbinding alle muziek van je smartphone of iPod kan afspelen. Mocht je liever zonder extra apparatuur op pad gaan, geen nood. De headset beschikt over 4GB geheugen, waardoor je ook muziek direct op de oordopjes kunt afspelen.

Voor sporters is The Dash extra interessant. De oordopjes zijn voorzien van diverse sensoren, waardoor je real-time inzicht krijgt in je hartslag, bloedzuurstofniveau en energieverbruik in de bijbehorende app.

the-dashapp

Mocht je interesse hebben in The Dash, check dan zeker het Kickstarter-project, waar de makers in minder dan 5 dagen bijna het dubbele van hun benodigde budget wisten op te halen. Voor de vroege kopers is The Dash nu nog te bemachtigen voor $199, de verkoopprijs zal vermoedelijk op $299 komen te liggen.