Netflix experimenteert met geavanceerde kunstmatige intelligentie

De streaming videodienst Netflix experimenteert met het toepassen van geavanceerde kunstmatige intelligentie. Het bedrijf meldt op het eigen weblog dat het onderzoekt hoe het de zogenaamde ‘deep learning’-techniek kan inzetten, hoogstwaarschijnlijk om hun aanbevelingen nog beter te maken.

In zijn  huidige vorm draait het bij ‘deep learning’ op dit moment voornamelijk om de interactie tussen computer en objecten (object herkenning) en het begrijpen van (spreek)taal. Zo’n beetje elke grote naam is er op dit moment mee bezig, van Microsoft, Google en Amazon tot Dropbox, Pinterest en Facebook, zo viel eind vorig jaar te lezen in dit artikel op weblog GigaOm.

Voor Netflix ligt de nadruk ook op het herkennen van patronen in bijvoorbeeld covers van films of series en het herkennen van verbanden tussen bepaalde omschrijvingen. Zoals eerder al beschreven weet het bedrijf nu al een indrukwekkende score te halen als het gaat om het analyseren van de wensen van hun leden, maar blijft het bedrijf zoeken naar de ultieme formule.