Eindelijk: datum van de Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi is bekend

Obi-Wan Kenobi

Star-Wars fans moesten een aardige tijd wachten voor wat nieuws, maar het zit er nu toch echt aan te komen. De nieuwe serie Obi-Wan Kenobi komt eraan. Op social media maakten Star Wars en Disney+ de datum bekend. Zet maar in je agenda: want vanaf 25 mei 2022 is deze serie te streamen.

Obi-Wan Kenobi

De die-hard Star Wars-fans kennen Obi-Wan Kenobi al vanaf A New Hope (1977), de eerste Star Wars-film. Maar waar gaat deze serie nou precies over? Disney+ omschrijft het zo: “Het verhaal begint tien jaar na de dramatische gebeurtenissen in Star Wars: Revenge of the Sith. Hier leed Obi-Wan Kenobi zijn grootste nederlaag: de ondergang en corruptie van zijn beste vriend en Jedi-leerling Anakin Skywalker, die transformeerde tot de kwaadaardige Sith Lord Darth Vader. De Jedi-meester verkeert in zijn ballingschap op Tatooine, waar hij waakt over de jonge Luke Skywalker.”

De cast

Voor de serie van Disney+ zien we opnieuw Ewan McGregor als een van de meest legendarische Jedi-meesters uit het Star Wars-universum. En ook Hayden Christensen keert terug als Darth Vader. De acteurs waren allebei ook al te zien in de prequels.

Verder keert ook Joel Edgerton terug in het Star Wars-universum, die ooit Uncle Owen speelde in Star Wars: Revenge of the Sith. Andere acteurs die je in Obi-Wan Kenobi zult spotten, zijn: Kumail Nanjiani (Eternals), Rupert Friend (Homeland), O’Shea Jackson Jr. (Den of Thieves), Indira Varma (The Queens Gambit), Sung Kang (Fast & Furious) en Benny Safdie (Uncut Gems).

Beeld: Disney+