Nieuwe Samsung Galaxy S22-serie heeft een waanzinnig beeldscherm en een hele knappe camera

Samsung heeft de nieuwe Galaxy S22 serie aangekondigd. Een serie bestaande uit 3 verschillende toestellen die elk in 4 kleuren beschikbaar komen. Opvallend is dat de reguliere S22 een stuk kleiner is dan zijn voorganger de S21. Het grootste model uit de serie, de S22 Ultra, vertoont veel overeenkomsten met de oude Note serie en heeft net als dat toestel een S-Pen die je kunt opbergen in het apparaat zelf.

Galaxy S22 en S22+ hebben revolutionaire camera

De Galaxy S22 en S22+ springen direct in het oog door de hippe kleuren van het toestel. Naast wit en zwart is een zachtroze en donkergroene versie van beide toestellen beschikbaar. Maar de echte eyecatcher is toch wel de vernieuwde camera in het apparaat. Maak je veel foto’s in het donker, dan was de Samsung Galaxy serie al je beste keuze, maar in de S22-serie is nachtfotografie nog een stukje verder verbeterd.

Onze smartphonecamera’s hebben de manier waarop mensen creëren, delen en communiceren voorgoed veranderd. Met foto’s en video’s laten we zien wie we zijn en maken we contact met de mensen om wie we geven. Onze nieuwe S-serie past helemaal in die lijn, met baanbrekende camera’s die dag en nacht werken in combinatie met de beste mobiele prestaties tot nu toe.

– Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile Samsung Nederland

De slimste camera ooit

De Galaxy S22-serie beschikt onder meer over een 23% grotere sensor dan de S21 en de Adaptive Pixel-technologie waarmee meer licht binnen wordt gelaten, details naar voren komen en meer kleur kan worden vastgelegd. Zo springt je content eruit, zelfs in het donker.

De specs van de S22 zijn ronduit indrukwekkend. Beide modellen hebben een 50 MP hoofdcamera, een 10 MP telelens en 12 MP ultragroothoeklens. Zo zijn je opnamen altijd van de hoogste kwaliteit. Wanneer je video’s van je vrienden maakt, past de functie Auto Framing automatisch de focus van je camera aan, zodat je tot 10 mensen perfect in beeld krijgt. Zowel de Galaxy S22 als S22+ zijn uitgerust met VDIS-technologie. Die minimaliseert trillingen waardoor je zelfs onderweg scherp en steady beeldmateriaal maakt.

Daarnaast zijn de S22 en S22+ allebei uitgerust met nieuwe AI-technologie. Stereo Depth Map maakt het mogelijk om perfecte portretfoto’s te maken. Ook je huisdieren staan er vanaf nu beter op: De nieuwe portretmodus van de Galaxy S22/S22+ voorkomt dat de vacht van je huisdier in de achtergrond verdwijnt.

Krachtige prestaties

Minder van de fotografie maar meer van de gaming? Of gebruik je jouw smartphone vooral om (onderweg) veel op te werken en diverse apps te gebruiken? Dan ben je met de S22-serie ook weer helemaal up-to-speed. De toestellen hebben namelijk allemaal een nieuwe 4nm-processor gekregen, Samsungs krachtigste processor ooit. Dat betekent gamen of videobellen zonder haperen, en een efficienter gebruik van je batterij waardoor je dus minder vaak hoeft op te laden.

Waanzinnig beeldscherm

Streamen op je smartphone, wie kan nog zonder? Met de Samsung S22 wordt de ervaring nog een stukje beter. Het Dymanic AMOLED 2X scherm ziet er namelijk echt waanzinnig uit. Op de S22 kijk je op een bescheiden 6,1 inch scherm. De S22+ heeft een 6,6 inch scherm. Dankzij de ingebouwde Vision booster technologie zijn al je beelden haarscherp en met veel kleurcontrast. De s22 heeft een piekhelderheid van 1,300 nits en de S22 zelfs 1,750 nits. Kijk je in bed, dan kun je ook een speciale nachtmodus aanzetten die blauwe kleuren filtert. Zo ga je toch uitgerust slapen na die spannende serie.

Duurzaam ontwerp

Net als veel andere bedrijven zet Samsung fors in op het verduurzamen van haar producten. Zo bestaat de S22-serie voor 20% uit gerecycled plastic uit de oceaan. Elke smartphone is ontworpen met UL-gecertificeerde, milieuvriendelijke materialen, zoals PCR-plastic. Onder de noemer Galaxy for the Planet vind je meer over de verduurzamingsambities van Samsung.

Galaxy S22 Ultra

Naast de aantrekkelijke S22 en S22+ kondigde Samsung nog een ander nieuw toestel aan: De Samsung S22 Ultra. De echte Samsung-fans zien in dit toestel natuurlijk gelijk de oude Galaxy Note serie terug. Een serie van ‘phablets’ die eigenlijk net tussen een smartphone en tablet inzitten. De Galaxy S22 Ultra zet deze lijn voort. Met een beeldscherm van 6,8 inch is het het grootste toestel uit de nieuwe Galaxy S22 serie, maar het apparaat is gelukkig nog steeds klein genoeg om in je binnenzak of handtas op te bergen.

Meest kenmerkend is de S-Pen die je bij de Galaxy S22 Ultra krijgt. Een stylus-pen die je heel makkelijk in het apparaat kunt opbergen. Ideaal als je liever een pennetje gebruikt om je smartphone te besturen, óf als je veel handgeschreven notities en tekeningen maakt. Dankzij ingebouwde OCR-technologie worden die notities trouwens automatisch omgezet naar tekst. Zo kun je je aantekeningen dus ook gewoon opslaan in documenten of delen via de mail. Wel zo handig. De S22 is in een witte, zwarte, rode en groene variant verkrijgbaar.

Beschikbaarheid Samsung Galaxy S22-serie

De nieuwe toestellen van Samsung zijn vanaf 25 februari 2022 leverbaar. Bij de meeste telecomproviders kun je het toestel nu al direct aanschaffen in de voorverkoop. De toestellen worden dan op volgorde van bestelling uitgeleverd zodra ze leverbaar zijn.