Nu op Daydream View: LEGO, Netflix, HBO en Need for Speed

Google Daydream View

In oktober presenteerde Google zijn eigen VR-bril: Daydream View. De bril was destijds alleen geschikt voor zijn de Pixel, de smartphone die Google op hetzelfde moment presenteerde. Inmiddels zijn ook de Moto Z en Moto Z Force van Motorola geschikt voor het platform. Deze kunnen dus nu in de VR-bril van Google worden gestopt.

Maar virtual reality draait natuurlijk om meer dan de hardware. Gisteren kondigde Google dan ook nieuwe titels voor Daydream aan. Bezitters van de VR-bril kunnen vanaf nu aan de slag met LEGO BrickHeadz Builder, waarmee je je eigen LEGO-poppetjes kunt bouwen en tot leven kan laten komen. Liefhebbers van wat meer geweld kunnen hun hart ophalen met de sci-fi-actiegame Gunjack 2 en raceliefhebbers kunnen achter het stuur kruipen in Need for Speed No Limits.

Ben je meer van horror, dan is Layers of Fear: Solitude, waarin je het horrorhuis van een krankzinnige schilder kunt verkennen, wellicht wat voor jou. Ook Netflix en HBO bieden vanaf nu binnen de VR-bril hun eigen thuisbioscoop aan. Een volledig overzicht en previews van de nieuwe titels is hier te vinden.

In oktober presenteerde Google ook verschillende kleuren van Daydream: snow en crimson. Die zijn vanaf nu te koop in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Wanneer de Daydream View in Nederland beschikbaar wordt, is nog niet bekend.